Kulttuuri

Arkkipiispa Leo julkaisi runoja siviilinimellään

Arkkipiispa Leo on siirtynyt Damaskoksen pronssinen leijona -teoksen myötä julkaisemaan kirjallisuutta omalla siviilinimellään. 
| Teksti: Maria Hattunen | Kuva: Miro Järnefelt
Arkkipiispa leo ikonin edessä kirkossa

Arkkipiispa Leon uusin, järjestyksessään jo yhdestoista runoteos Damaskoksen pronssinen leijona julkaistiin Kuopiossa 22. syyskuuta. Tällä kertaa kirjailijan nimi on kirjan kannessa Leo Makkonen

– Uusiakin kirjahankkeita on vireillä ja toivon, että julkaisuja syntyy vielä useita. Ajattelin, että nyt voisi olla luonteva kohta siirtyä kirjoittamaan ihan "omalla nimellä", kertoo arkkipiispa Leo. 

Damaskoksen pronssinen leijona ei yllätä kirjailijan aiempaan tuotantoon tutustunutta lukijaa. Luontokuvausten ja elämänfilosofisten pohdintojen rinnalla on jälleen ajankohtaisiin teemoihin – tällä kertaa mm. koronapandemiaan – liittyviä huomioita ja ajatuksia. Aika ajoin arkkipiispa raottaa rohkeasti myös henkilökohtaisimpien tuntojensa väliverhoa.

Kirjaa on saatavilla mm. kustantajan (Icasos) verkkokaupassa: https://icasos.fi/tuote/damaskoksen-pronssinen-leijona/. Sekä nyt ilmestynyt uutuus että aiemmin ilmestyneet runokirjat ovat saatavilla myös äänikirjoina.