Emmauksen tie ja Jeesus parantaa sokean ikoni
Minisaarna

Minisaarna: Kirkkaan viikon tiistai – Jeesus ilmestyy opetuslapsille Emmauksen tiellä

Tiistai 2.4.2024. Pääsiäisviikon tiistai. Kirkas viikko.
| Teksti: Marko Mäkinen | Kuva: Jaroslav Girovsky/Alamy
Emmauksen tie ja Jeesus parantaa sokean ikoni

Liturgiassa

Ylösnousemusevankeliumi V (Luuk. 24:12–35)

Evankeliumissa Jeesus ilmestyy Emmauksen tiellä kahdelle opetuslapselle, jotka eivät tunnista häntä. Jeesus selittää heille, että Messiaan piti kuolla ja mennä sitten kirkkauteensa profeettojen kirjoitusten mukaan.

Kun Jeesus aterioi opetuslasten kanssaan ja murtaa leivän, he tunnistavat Hänet. Silloin Jeesus katoaa heidän näkyvistään. Matkalla Jerusalemiin opetuslapset ihmettelevät, miten heidän sydämensä hehkui innosta Jeesuksen opettaessa heitä ymmärtämään kirjoituksia. He kertovat tästä toisille opetuslapsille.

***

Evankeliumin sanoma ja Jumalan pyhät kirjoitukset avautuvat Vapahtajan ja kirkon yhteydessä. Ne saavat sydämet hekumaan innostuksesta.

Yhteinen ateria, leivän murtaminen Jeesuksen kanssa, sai opetuslapset tunnistamaan Herran. He riensivät kertomaan tästä toisille.

Avatessamme Raamatun kirjat meitä ruokitaan hengellisesti. Meitä ruokkii myös kirkon opetus ja pyhä ehtoollinen, jossa murramme leivän ja jaamme yhteisen maljan. Sydämemme syttyvät ilosanoman ja kilvoituksen hehkuun Herramme ja pyhän kirkon yhteydessä. 

Kristus nousi kuolleista!

Ikonin kuva ylhäällä: Ilmestyttyään kahdelle opetuslapselle Emmauksen tiellä Jeesus aterioi heidän kanssaan.