Kulttuuri

Nyt voit hakea apurahaa kulttuurihankkeelle – katso tarkemmat tiedot

Helsingin Metropoliittakunnan Säätiö on julistanut haettavaksi apurahoja kaikkiaan 15 000 euron edestä säätiön tarkoitusta toteuttaviin kulttuurihankkeisiin.
29.11.2021 - 15:34 | Teksti: Helsingin Metropoliittakunnan Säätiö | Kuva: Jan Mateboer/Pixabay
Siveltimiä purkissa

Helsingin Metropoliittakunnan Säätiö on julistanut haettavaksi apurahoja säätiön tarkoitusta toteuttaviin kulttuurihankkeisiin. Tällä kertaa apurahoja on tarkoitus jakaa yhteensä noin 15 000 euroa.

Säätiö on perustettu vuonna 1999 edistämään ortodoksista kulttuurityötä Helsingin hiippakunnan alueella. Sen varoista tuetaan ortodoksista taidetta ja tutkimusta osana suomalaisen kulttuurin rakennustyötä. Säätiön erityiskohteena on maahanmuuttajien ja nuorten henkisten ja sosiaalisten tarpeiden tukeminen.

Aiempina vuosina säätiö on tukenut muun muassa ikonimaalausta, ortodoksisen musiikin säveltämistä ja esittämistä, ortodoksinuorten kansainvälisiä tapahtumia, ortodoksitaiteen näyttelyitä ja kirjahankkeita.

Vapaamuotoiset hakemukset osoitetaan säätiön hallitukselle ja niiden tulee olla perillä viimeistään 31.1.2022. Osoite: pastori Lasarus Jalonen, Helsingin ortodoksinen seurakunta, Liisankatu 29 A, 00170 Helsinki tai lasarus.jalonen@ort.fi Päätökset apurahoista tehdään maaliskuussa 2022.

Tiedusteluihin vastaavat hallituksen puheenjohtaja Lasse Mitronen, lasse.mitronen@gmail.com ja asiamies Lasarus Jalonen, lasarus.jalonen@ort.fi. Tutustu myös Helsingin Metropoliittakunnan Säätiön tietosuojaselosteeseen.