Kanttori Katarine Lehtomäki esittelee ortodoksista joulukalenteria
Arki & ihmiset

Joulupaasto alkaa – askartele kierrätyskalenteri tai avaa luukkuja YouTubessa

Kanttori Katarine Lehtomäki kertoo ja näyttää, miten kierrätysmateriaaleista voi valmistaa ortodoksisen joulunodotuskalenterin. Joulun odotus konkretisoituu myös Rastavanpyhäkalenterin avulla, joka löytyy uskonnonopettaja Maura Ihatsun YouTube-kanavalta.
| Teksti: Susanna Somppi | Kuva: Kuvakaappaus Katarine Lehtomäen videosta/Ortodoksisto
Kanttori Katarine Lehtomäki esittelee ortodoksista joulukalenteria

Joulupaasto ja joulun odotus kulkevat käsi kädessä.

Nyt on tarjolla kaksikin uutta, ortodoksista joulukalenteria, joista toisen voi askarrella itse kierrätysmateriaaleista ja toista, uskonnonopettaja Maura Ihatsun laatimaa Rastavanpyhäkalenteria voi seurata UO-ope Maura-nimisellä YouTube-kanavalla päivä päivältä. Kalenteri sisältää "luukun" eli lyhyen opetusvideon jokaiselle joulupaaston päivälle. Videot julkaistaan yksitellen 15. marraskuuta alkaen.

Ihatsun mukaan videot on tehty opetusmielessä, mutta ei kuitenkaan välttämättä pelkästään lapsille, vaan kaikkien iloksi. Videoita voi hyödyntää esimerkiksi katekumeeni ja -aikuisopetuksessakin.

Koska kirkkomme haluaa huomioida luonnon suojelemisen myös ja erityisesti paaston aikaan joulun lähestyessä, kierrätysmateriaaleista valmistettu joulukalenteri on oiva ratkaisu yhdistää sekä joulun odotus että ekologia.

Yhdessä perheen pienimpien kanssa – ja miksei vähän isompienkin – voi askarrella ortodoksisen joulunodotuskalenterin kierrätysmateriaaleista kanttori Katarine Lehtomäen opastuksen mukaan hänen tekemänsä YouTube-videon avulla.

Juttua on muokattu 13.11.2023 klo 16:27 lisäämällä ingressiin maininta Rastavanpyhäkalenterista.