Patriarkka Bartolomeos Varsovassa Ukrainan pakolaisia tapaamassa
Maailmalta

Patriarkka Bartolomeos tapasi ukrainalaisia pakolaisia Varsovassa – täältä löydät sykähdyttävät kuvat

– Olemme teitä lähellä koettelemuksissa, patriarkka Bartolomeos painotti tavatessaan Ukrainasta paennneita lapsia, naisia ja perheitä Varsovassa.
30.03.2022 - 15:15 | Teksti: Karoliina Maria Schauman | Kuva: Iakovos Krochak, @IakovosKrochak, wiadomosci.cerkiew.pl, fosfanariou.gr
Patriarkka Bartolomeos Varsovassa Ukrainan pakolaisia tapaamassa

Hänen Kaikkipyhyytensä, ekumeeninen patriarkka Bartolomeos vieraili 29.3.2022 roomalaiskatolisen kirkon seminaaritalolla Varsovassa yhdessä roomalaiskatolisen arkkipiispan, Stanislaw Gondeckin, kanssa. Patriarkka tapasi pakolaisia Ukrainasta eli naisia, lapsia ja perheitä.

Näistä kohtaamisista löytyy Iakovos Krochakin ottamia sykähdyttäviä kuvia muun muassa Orthodox Times -verkkosivuilta. Samoin niitä löytyy fosfanariou.gr -sivustolta.

– Olemme teitä lähellä koettelemuksissa ja rukouksessanne, painotti patriarkka Bartolomeos.

Patriarkka Bartolomeos jakoi myös henkilökohtaisesti pieniä lahjoja ukrainalaisille pakolaisille. Tapaaminen päättyi lyhyeen rukoukseen maailman rauhan puolesta.

Patriarkka Bartolomeos tapaa Ukrainan pakolaisia Varsovassa
Kuva: fosfanariou.gr

Patriarkka Bartolomeos keskusteli pakolaisten kanssa kuullakseen, millaisia ongelmia heillä on ja miten hän voisi olla avuksi. Patriarkan kohtaaminen lasten kanssa oli liikuttava. Hän sanoi, että on mahdotonta ajatellakaan, millaisen katastrofin tämä tuhoisa hyökkäys on aiheuttanut Ukrainan kansalle ja maailmanlaajuisesti.

Patriarkka sanoi, että hänen kokemuksensa viimeiseltä kahdelta päivältä on ollut sydämeenkäyvä. Patriarkka totesi myös ymmärtäneensä vierailunsa aikana, että monesti on tilaa vain kyynelille. Hänen mukaansa hiljaisuus on monesti ainoa sopiva vastaus. Usein voimme vain jakaa toisille voimaa kosketuksesta, lohtua – tai vain olla jonkun kanssa.

Lähteitä:
fosfanariou.gr
orthodoxtimes.com/ecumenical-patriarch-bartholomew-met-with-ukrainian-refugees-in-warsaw/

ec-patr.org/